Dnešný webinár sa venuje nielen predstavenie najvýraznejších predností Windows 10, kde je kladený dôraz na nový jednotný ekosystém One Windows Platform a tzv. Univerzálna aplikácie, ktorá vývojárom umožňuje spúšťať jeden zdrojový kód na všetkých zariadeniach s Windows 10, ale najmä funkciám a možnostiam ktoré tento systém prináša firmám.

Spolu s edíciou Windows 10 Enterprise ktorá je pre firemné použitie určená, prichádza aj celý rad nových alebo vylepšených funkcií s cieľom zvýšenia pracovnej produktivity, zabezpečenia a efektivity správy firemných zariadení. Medzi také funkcie patrí napríklad Windows Update for Business, Windows Store for Business, Device Guard, Azure Active Directory join, Mobile Device Management, Enterpise State Roaming a Enterprise Data Protection.

S využitím Microsoft Azure Active Directory účtov a Windows Store for Business je možné vykonávať centrálnu správu a distribúciu vybraných Windows Store aplikácií v rámci organizácie. Rovnako tak možno cez Store for Business vytvárať a privátne distribuovať interné llne-of-business aplikácie.

Vďaka Microsoft Azure Active Directory join a Mobile Device Management je rovnako možné efektívne spravovať všetky zamestnanecké zariadenia bežiace na platforme Windows 10, od telefónu po desktop. MDM sa oproti svojej predchádzajúcej verzii Windows 8.1 dočkala veľkých zmien a teraz podporuje všetky kľúčové aktivity ako sú zabezpečenia zariadení pomocou bezpečnostných politík, prevod licencií medzi zamestnancami, správa certifikátov alebo nahranie firemného image systému. Všetko v súlade s moderným trendom Bring-Your-Own-Device (BYOD).

Celé video s podrobným predstavením všetkých spomínaných noviniek môžete pozrieť tu.